• خانه
  • avatarپروفایل
آیا پوست ماهی را می توانیم بخوریم؟

آیا پوست ماهی را می توانیم بخوریم؟

1400/12/12دسته بندی: تغذیه و سلامتی 0

1400/12/12دسته بندی: تغذیه و سلامتی

همان‌طورکه می‌دانید، ماهی یکی از محبوب‌ترین غذاها بین اکثر مردم جهان است و طبق بررسی‌های صورت گرفته سالانه 330 میلیارد پوند ماهی در جهان مصرف می‌شود. دلیل محبوبیت مصرف ماهی را می‌توان خوشمزگی آن در کنار خواص و فوایدی که دارد درنظر گرفت، زیرا ماهی سرشار از مواد مغذی است و می‌تواند به سلامت بدن شما کمک کند.

حال ممکن است برای بسیاری از افراد سوال پیش آید که آیا خوردن پوست ماهی نیز بدون مشکل است و آیا خصوصیات و فواید گوشت ماهی را دارد؟ در این مطلب از وبلاگ فیش دلیوری به این موضوع خواهیم پرداخت که آیا پوست ماهی را می توانیم بخوریم؟!

 

آیا خوردن پوست ماهی ضرر دارد؟

امکان خوردن پوست ماهی یکی از چالش‌هایی است که معمولا برای افراد طرفدار این غذا پیش می‌آید؛ زیرا برخی از افراد می‌ترسند که پوست ماهی سالم نباشد و خوردن آن باعث مشکل و بیماری شود. در رابطه با این موضوع باید گفت که این طرز فکر همیشه صحیح نیست، زیرا مردم در طول تاریخ بارها پوست ماهی را استفاده کرده‌اند و هیچ مشکلی سلامت آن‌ها را تهدید نکرده است.

بنابراین می‌توان گفت ترس از خوردن پوست ماهی به‌دلیل ناسالم بودن آن موضوع درستی نیست و امروزه در بسیاری از کشورها و فرهنگ‌ها از پوست ماهی برای تهیه یک میان‌وعده استفاده می‌کنند. اگر شما ماهی را به‌درستی تمیز کنید و فلس‌های بیرونی آن را پاک کنید، خوردن پوست ماهی مشکلی را برای شما ایجاد نخواهد کرد.

دقت داشته باشید که ماهی یک منبع عالی برای تامین مواد مغذی چون آهن و اسیدهای چرب امگا 3 است، به ‌طوری‌ که توصیه می‌شود هفته‌ای 2 الی 3 بار از این ماده غذایی استفاده شود.

البته باید اشاره کرد که برخی از ماهی‌ها دارای مواد سمی و جیوه هستند و از آنجایی که این مواد سمی در پوست ماهی نیز وجود دارند، خوردن آن‌ها باعث مشکل می‌شود؛ از همین رو پیشنهاد ما به شما این است که اگر تصمیم به خوردن پوست ماهی دارید، انتخاب خود را از میان ماهی‏های بدون جیوه یا با حداقل‌ترین میزان جیوه انجام دهید.

 

دسته‌بندی ماهی‌ها براساس میزان جیوه‌ای که دارند!

همان‌طورکه گفته شد، برخی از ماهی‌ها حاوی مواد سمی مانند جیوه هستند و از آنجایی که این مواد برای بدن مضر محسوب می‌شوند، شما باید انتخابی را انجام دهید که کمترین مقدار جیوه را داشته باشد، به ‌همین ‌دلیل در ادامه ماهی‌ها را براساس مقدار جیوه‌ای که دارند دسته‌بندی می‌کنیم تا شما هنگام خرید ماهی بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

ماهی‌ها با میزان جیوه کم

  • گربه ماهی
  • ماهی کاد
  • قزل آلا
  • تیلاپیا
  • کفشک
  • پولک ماهی
  • تن‌های کنسرو‌شده

ماهی‌ها با میزان جیوه متوسط

  • سرخو
  • کپور
  • هامور
  • لوزی ماهی

ماهی‌ها با میزان جیوه زیاد

  • کاشی ماهی
  • شمشیر ماهی
  • شاه ماهی خال خالی
  • مارلین

همان‌طورکه مشاهده می‌کنید، اکثر ما از ماهی‌های کم جیوه استفاده می‏کنیم؛ بنابراین خوردن پوست ماهی درصورتی که انتخاب شما از میان ماهی‌های کم جیوه باشد، بدون مشکل خواهد بود، البته ماهی باید کاملا تمیز شود تا خوردن پوست آن مشکلی را ایجاد نکند.

 

ارزش غذایی و فواید پوست ماهی

اگر شما از دسته افرادی هستید که هنگام خوردن ماهی، گوشت را از پوست آن جدا می‌کنید، باید بدانید که با این کار بدن خود را از دریافت بسیاری از مواد مغذی محروم می‌کنید. زیرا پوست ماهی مواد مغذی مختلفی دارد.

مقدار و شدت این مواد مغذی به نوع ماهی وابسته است، اما به‌طورکلی پوست بیشتر ماهی‌ها حاوی چند ماده مغذی ضروری خواهد بود. حال در ادامه به برخی از مواد مغذی که با خوردن پوست ماهی تامین می‌شوند اشاره خواهیم کرد تا با آن‌ها آشنا شوید.

 

پوست ماهی؛ منبعی غنی از پروتیین

پروتیین از مهم‌ترین اجزای سازنده بافت‌ها و اندام‌های مختلف بدن است و در ساخت مو، ناخن‌ها، آنزیم‌های بدن، هورمون‌ها و ... نقش دارد. حال اگر بدن شما به یک منبع غنی از پروتیین نیاز دارد، می‌توانید مصرف ماهی و پوست آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید. باید گفت که پروتیین‌هایی نظیر هیستون‌ها و ترانسفرین که در تقویت سیستم ایمنی نقش اساسی دارند، در مخاط پوست ماهی یافت می‌شوند.

علاوه ‌بر مواردی که به آن‌ها اشاره شد، پروتیین در کاهش احتمال مشکلاتی مانند کوتاهی قد نیز تاثیر دارد، از همین رو توصیه می‌شود خوردن پوست ماهی و گوشت آن را در برنامه غذایی کودکان خود قرار دهید تا بدن آن‌ها در سن رشد بهترین عملکرد را داشته باشد.

 

اسیدهای چرب امگا 3؛ بارزترین ماده مغذی پوست ماهی

اسیدهای چرب امگا 3 برای بدن انسان بسیار مهم و ضروری هستند و فواید و مزیت‌های بسیاری را به همراه دارند.  افسردگی یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که درصورت کمبود امگا 3 بروز پیدا می‌کند و فردی که دچار این مشکل است، دایم احساس عصبی بودن و ناراحت بودن خواهد کرد.

مصرف امگا 3 در سلامت چشم‌ها نیز تاثیر دارد؛ زیرا DHA که یک نوع امگا 3 محسوب می‌شود، باید به مقدار کافی جذب بدن شود تا مشکلات بینایی ظاهر نشوند. البته مزیت و فواید امگا 3 تنها به موارد نام‌برده شده محدود نمی‌شود و می‌توان به موارد دیگری نیز اشاره کرد که این موارد عبارتند از:

  • مقابله با التهاب بدن
  • مقابله با بیماری‌های خود ایمنی
  • مقابله با آلزایمر
  • پیشگیری از سرطان
  • سلامت قلب و عروق

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، امگا 3 با فواید و مزایای بسیار زیادی همراه است، بنابراین شما می‌توانید با خوردن پوست ماهی و گوشت آن مقدار قابل توجهی از این ماده مغزی را به بدنتان برسانید.

 

خوردن پوست ماهی و کمک به حفظ سلامت پوست

از دیگر فواید خوردن پوست ماهی می‌توان به تاثیرات آن بر سلامت پوست اشاره کرد. ویتامین E و کلاژن از مهم‌ترین مواردی هستند که در سلامت پوست انسان نقش دارند و از آنجایی که پوست ماهی منبع خوبی از ویتامین ای و کلاژن است، توصیه می‌شود مصرف آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

دقت داشته باشید که کلاژن موجود در پوست ماهی می‌تواند آب‌رسانی به پوست را به بهترین شکل انجام دهد و قابلیت ارتجاعی پوست را افزایش دهد؛ نتیجه‌ی این موارد، پیشگیری از پیری پوست و ایجاد چین و چروک خواهد بود. ویتامین E نیز که در بیشتر ماهی‌ها وجود دارد، اثرات منفی نور خورشید را کاهش می‌دهد و در جلوگیری از بروز اگزما و بهبود آن موثر است.

 

چگونه می‌توانیم پوست ماهی را مصرف کنیم؟

طبق مواردی که گفته شد، خوردن پوست ماهی با مزایای بسیار زیادی همراه است، اما نکته مهمی که وجود دارد، نحوه تهیه و مصرف پوست ماهی است. شما باید پوست ماهی را به ‌گونه‌ای تهیه کنید که مزه آن خوب باشد و بتوانید آن را میل کنید.

برای تهیه پوست ماهی، شما می‌توانید از یک روغن سرخ‌کردنی سالم استفاده کنید تا ماهی کاملا سرخ شود. البته شما می‌توانید ماهی را روی آتش یا داخل فر نیز آماده کنید؛ دقت داشته باشید که پوست ماهی در هیچکدام از روش‌ها نسوزد.

پیشنهاد می‌شود از بخارپز کردن یا پختن ماهی خودداری کنید؛ زیرا این روش‌ها ماهی‌ را لزج و نرم می‌کنند و ممکن است بسیاری از افراد علاقه‌ای به خوردن این مدل ماهی نداشته باشند.

نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد، این است که برخی ماهی‌ها پوست خوشمزه‌تری دارند و با سلیقه و ذایقه ایرانی‌ها هماهنگ‌تر هستند. سالمون، سرخو، کفشک و ... از جمله ماهی‌هایی هستند که پوست خوشمزه‌ای دارند. همچنین شما می‌توانید خوردن پوست ماهی‌های دیگر را نیز امتحان کنید تا بتوانید در نهایت بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

جمع‌بندی                                                                                                              

با توجه به مطالبی که در این مقاله گفته شد، می‌توان گفت که خوردن پوست ماهی با مشکل خاصی همراه نیست و نه‌تنها مشکلی را به‌وجود نمی‌آورد، بلکه با خواص و فواید بسیاری نیز همراه است. حال شما می‌توانید با بهترین روش‌های موجود پوست ماهی را برای سرو کردن تهیه کنید تا بتوانید از مزایای آن بهره‌مند شوید.

فیش دلیوری با داشتن بیش از بیست سال سابقه فعالیت در مجموعه دریابازار، از تمام ظرفیت های خود استفاده کرده تا بهترین بستر فروش آنلاین ماهی و میگو را برای شما کاربران گرامی فراهم نماید.

شما می توانید از هر جای ایران و همین حالا تازه ترین ماهی و میگو را با خرید اینترنتی و آنلاین از فیش دلیوری سفارش دهید. اینجا در فیش دلیوری همیشه تازگی و اصالت محصول، روش های متنوع پاک کردن، بسته بندی های وزنی متنوع و مخصوص جهت بهینه ماندن محصول تا مقصد، بهترین قیمت، تخفیفات متنوع، تضمین مرجوعی محصول و تحویل در کوتاه ترین زمان اولویت ماست.

0 امتیاز

اولین نفری باشید که نظر میدهید.

0 دیدگاه

تازه‌ترین ماهی‌ها با تخفیف‌های وسوسه انگیز!

همین حالا میخرم
  • bazar
  • sibcheh

فیش دلیوری، بهترین فروشگاه اینترنتی ماهی و میگو!

فیش دلیوری برترین مرکز و فروشگاه جهت خرید آنلاین انواع ماهی و میگو می باشد. شرکت دریابازار نصف جهان با هدف در دسترس قرار دادن محصولات دریایی مرغوب و تازه برای مردم در سراسر ایران فیش دلیوری را راه اندازی نموده است.نمایش بیشتر
رسالت فیش دلیوری ترویج مصرف محصولات دریایی، افزایش مصرف سرانه این محصولات در راستای ارتقای سلامت جامعه و تحویل آسان انواع ماهی های تازه با بسته های مطمئن در درب منازل مشتریان می باشد. شما در فیش دلیوری می توانید بصورت آنلاین انواع ماهی های تازه همچون ماه شیر، ماهی شوریده، ماهی حلوا سفید، ماهی حلوا سیاه، ماهی سرخو، ماهی سنگسر، ماهی تن، ماهی کفشک، ماهی هامور، ماهی بیاح، ماهی طلال، ماهی شورت، ماهی شهری، ماهی راشگو، ماهی صبیتی، میش ماهی، ماهی چمن، ماهی زبان، ماهی صافی، ماهی قباد، ماهی باراکودا (چنگو)، طوطی ماهی، ماهی سی بریم (شانک)، ماهی مقوا و... ، انواع میگوهای تازه همچون شاه میگو، میگو درشت، میگو متوسط و میگو کوچک، میگو سر تیز و همچنین محصولات دیگری نظیر سالمون، قزل آلا، لابستر، خاویار، انواع ادویه ها و طعم دهنده و... را تهیه نمایید.نمایش کمتر