
آشنایی با رایج ترین روش های ماهیگیری
1400/09/07دسته بندی: ماهیگیری★ 0
1400/09/07دسته بندی: ماهیگیری
در گذشته ماهیگیری به شکل سنتی، با سادهترین ابزار انجام میشد و فقط نیازمند کسب تجربه بود. اما در حال حاضر از ابزارها و تجهیزات مختلفی برای ماهیگیری استفاده میشود. در این مطلب قصد داریم شما را با انواع روش های ماهیگیری آشنا کنیم. اگر به صید ماهیان و سایر آبزیان علاقهمند هستید این مطلب را بخوانید.
چه عواملی در انتخاب روش های ماهیگیری تاثیر دارد؟
ماهیگیری یکی از روشهای تامین غذا است که با اهداف تفریحی هم انجام میشود. اما نکته مهمی که باید بدانیم این است که انتخاب شیوه ماهیگیری تحت تاثیر چه عواملی است.
منطقهای که ماهیگیری در آن انجام میشود، شیرین یا شور بودن آب، تجهیزات و ابزارهایی که ماهیگیر در اختیار دارد و انتخاب نوع طعمه، جزو عوامل مهمی هستند که بر انتخاب روش ماهیگیری تاثیر میگذارند.
1. ماهیگیری انتظاری
روش ماهیگیری انتظاری قدیمیترین روش برای صید ماهی است. در این روش صیاد، طعمهای مانند کرم خاکی، نان یا خوراکیهای دیگر را به قلاب ماهیگیری متصل میکند و منتظر میماند تا ماهی طعمه را بگیرد. صیاد با سنگین شدن قلاب متوجه میشود که ماهی طعمه را گاز گرفته است و قلاب را بیرون میکشد.
این شیوه بیشتر برای صید ماهی قزل آلا و ماهی کپور مورد استفاده قرار میگیرد و تنها عیب آن این است که صیاد باید صبر و تحمل زیادی داشته باشد.
2. ماهیگیری به روش اسپینینگ
یکی دیگر از روش های ماهیگیری، اسپینینگ است. اسپینینگ به معنای پرتاب و جمع کردن است. در این روش برای صید ماهی از طعمههای مصنوعی ژلهای، لور و لانسه برای به دام انداختن ماهیها استفاده میشود. ابزار مورد نیاز برای ماهیگیری به روش اسپینینگ قرقره، چوب، طعمه مصنوعی و قلاب است. قلابی که در این روش مورد استفاده قرار میگیرد، 2 تا 3 متر طول دارد و قرقره آن حجم نخگیری کمی دارد.
در طراحی این قلابها از چرخ و چوب سبک استفاده میشود تا ماهیگیر بتواند به راحتی طعمه را پرتاب کند.
مزیت استفاده از اسپینینگ این است که در آبهای شیرین و شور استفاده میشود و ماهیگیران مبتدی و حرفهای هم از عهده انجام آن بر میآیند.
شیوه انجام روش اسپینینگ به این صورت است که ماهیگیر طعمه را پرتاب میکند و با سرعت یکنواختی آن را جمع میکند. سرعت جمع کردن طعمه باید به شکلی باشد که طعمه در عمق آب حرکت کند و خیلی آرام بالا کشیده شود. زیرا جمع کردن سریع طعمه باعث گیر کردن آن به کف آب یا سنگ میشود.
3. ماهیگیری به روش ترولینگ
یکی دیگر از روش های ماهیگیری ترولینگ است. ترولینگ به معنای ماهیگیری با حرکت قایق است که در آن قایق متناسب با نوع صید با سرعت مشخصی حرکت میکند.
در روش ترولینگ طعمه و قلاب با هم به داخل آب پرتاب میشوند و داخل آب کشیده میشوند تا ماهی به دام بیفتد. ترولینگ بیشتر برای صید ماهی در آبهای شور یا صید ماهی شیر، ماهی باراکودا، ماهی هامور و ... مورد استفاده قرار میگیرد و در آن از چوبهای با طول دو متر با رنگ تیره استفاده میشود.
چرخهایی که برای ماهیگیری با ترولینگ مورد استفاده قرار میگیرد، ظرفیت نخگیری بالایی دارند و به عنوان چرخهای قوی شناخته میشوند.
مزیت استفاده از ماهیگیری به شیوه ترولینگ این است که ماهیگیر در انتخاب طعمه مصنوعی یا طبیعی محدودیت ندارد و هر کدام از طعمهها را که مایل بود، انتخاب میکند.
4. ماهیگیری به روش فلای فیشینگ
فلای فیشینگ بین روش های ماهیگیری به عنوان یک روش محبوب و پرطرفدار شناخته میشود. در این روش ماهیگیر باید صبر و حوصله زیادی داشته باشد و بتواند یک مگس مصنوعی برای گیر انداختن ماهیها داخل آب بیندازد. ابزارهای مورد نیاز برای ماهیگیری به روش فلاس فیشینگ، چوب فلای فیشینگ، قرقره و نخ مخصوص است.
مزیت استفاده از روش فلای فیشینگ این است که برای صید در آبهای شور و شیرین مورد استفاده قرار میگیرد و میتوان با آن ماهی سالمون، قزل آلا یا سایر ماهیهای استخوانی را صید کرد.
اگر بخواهیم به تفاوت فلای فیشینگ با شیوههای دیگر ماهیگیری دقت کنیم، باید بدانیم در فلای فیشینگ وزن طعمه در پرتاب و جمع آوری قلاب تاثیر زیادی ندارد. ماهیگیر در این روش باید مهارت کافی داشته باشد و از یک حرکت روان برای پرتاب مگس داخل آب استفاده کند.
جمعبندی
ماهیگیری از اقدامات مهمی است که نیازمند صبر، تجربه و مهارت است تا بتوانید بین روش های ماهیگیری مناسبترین روش آن را انتخاب کنید. در این مطلب سعی کردیم اطلاعات کاملی درباره روش های ماهیگیری در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم با استفاده از این اطلاعات بتوانید صیدهای زیادی داشته باشید.
اولین نفری باشید که نظر میدهید.